Bonifác
Hírek

Kedd este részt vettünk az Alsózsolcai akkubontó ügyében tartott lakossági fórumon

Ma este részt vettünk az Alsózsolcai akkubontó ügyében tartott lakossági fórumon.

A fórum üzenete egyszerű volt:

⛔️ NEM KÉRÜNK AZ AKKUBONTÓBÓL! ⛔️

👏👏A település polgármesterét és testületét, ugyanígy az ott megjelent alsózsolcaiakat nem lehet elégszer megdicsérni, hogy mennyire egységesen állnak ki az ügy mellett.

Bár abban megoszlanak a vélemények, hogy az ország más területeiről érkező egyesületek és politikusok támogatása mennyire hasznos az ügynek, de mi úgy gondoljuk, hogy azontúl, hogy ez egy helyi ügy, része egy országos tendenciának.

☝️A szolidaritás fontos érték, amiről tanúbizonyságot tettek a távolról érkezők, és a jövőben ezt viszonoznunk kell majd, tovább kell vinnünk.

⚖️ Az ügyben látszik, hogy van egy erős szakmai vonal, a környezetvédelmi eljárásba és a jogállamba vetett hit: ha bizonyítani tudjuk, hogy a törvény szerint nem indulhat be a feldolgozó üzem, akkor nem is fog.

🫵Mindemellett megjelentek azok a gondolatok is – ami sajnos más települések és más gyárak tapasztalatából tudjuk – hogy az országunkban ma nem a törvény szava a legerősebb. Így szükséges minden fronton képviselni az ügyet: környezetvédelmi eljárásban, civil megmozdulásokban és petíciókban, de a pártok által a Parlamentben is meg kell mutatni, hogy elég volt a környezetünk és jövőnk lerombolásából.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez az ügy itt nem ért véget, és érdekes fejlemények lesznek, de most szerintem mindenkinek fel kell dolgoznia azokat információkat, amik az elmúlt napokban napvilágra kerültek.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük