Bonifác
Esemény Hírek Tüntetés

ALSÓZSOLCA ÉS MISKOLC NEM KÉR AZ AKKUBONTÓBÓL

Tegnap a rossz idő ellenére is részt vettünk az alsózsolcaiak melletti szolidaritási tüntetésen.
Felszólalásunkban igyekeztünk bemutatni a folyamatban lévő akku-bontó beruházással kapcsolatos legfontosabb környezetvédelmi aggályokat, mint pl:

  • A beruházó Andrada Group kft. referenciáinak és szakirányú tapasztalatainak hiányát.
  • A technológia leírásával kapcsolat hiányokat és aggályokat, azon belül is a big-bag zsákos szállítást.
  • Végül a vízbázisokra jelentett kockázatot, ami talán mindenki számára a legaggasztóbb.
    Köszönetet mondtuk az egységesen fellépő Alsózsolcai Önkormányzatnak, Polgármesternek és az ügyben aktívan résztvevő civileknek is, akik az elmúlt két hétben rengeteg energiát tettek a előzetes vizsgálat dokumentumainak ellenőrzésébe, és a megfelelő kérdések eljuttatásába a Környezetvédelmi Hatósághoz.

Köszönjük a Momentum tagjainak a szervezést, és a lelkesítő felszólalásaikat. Reméljük ez erősítette a megjelenők számára is az érzést, hogy nincsenek egyedül a bajban.

Részletes beszámolót és képeket a minap.hu oldalán találtok: https://minap.hu/cikk/az-alsozsolcai-akkufeldolgozo-ugye-mutatja-hogy-vissza-kell-adni-kontrollt-az-embereknek.

Érdekes megnézni a zöld egyesületek sajtó közleményét is további szakmai részletekért: https://www.facebook.com/ZoldArnotert/posts/pfbid0dGiYGmkJxNEUJTSKbQFF6ZCBhvf397QirGMzp7Eq4pFXr2SwtrcAgwp9ngKCQH8hl.

Tiltakozásotokat kifejezhetitek az aHang platformján indított petíción: https://szabad.ahang.hu/petitions/nem-az-alsozsolcai-akkumulator-feldolgozora
Illetve a tegnapi napon az Alsózsolcáért Környezetvédelmi Egyesület is indított egy petíciót: https://www.peticiok.com/alsozsolcaakku

Mindkettőt írjátok alá, ha tehetitek!

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük